Бившият председател на ПЕС каза, че ще потърси формата, за да

...
Бившият председател на ПЕС каза, че ще потърси формата, за да
Коментари Харесай

Сергей Станишев: В момента не обмислям да се кандидатирам за лидер на БСП

Бившият ръководител на ПЕС каза, че ще потърси формата, с цел да бъде потребен за обществото и за лявото в България

Сергей Станишев се завръща в българската политика. В ефира на „ На фокус ”  по  той сподели, че ще потърси формата, с цел да бъде потребен за обществото и за лявото в България. „ Има действителна заплаха дълги години лявото да бъде малко и фрагментирано, това не е добре за цялата страна, тъй като с цел да върви демокрацията би трябвало да има ляво и дясно ”, съобщи той.

Станишев показа, че Българска социалистическа партия се е трансформирала под това управление към недобро. Важно е да се покаже, че партията може да продължи да съществува като първостепенна политическа мощ, показа политикът и назова петото място на изборите „ унизително ”. По негови думи партията е станала „ лидерска, елементарна и дребна ”, за което отговорност носи водача и целия Национален съвет.

По мотив концепцията да се кандидатира за водач на Българска социалистическа партия, той сподели: „ В момента не премислям нищо такова ”.

„ Президентът Радев се държи по метод, по който да помогне на партиите да приказват между тях ”, счита той.

Според него с първи и втори мандат мъчно ще се сформира държавно управление. Никоя партия няма да реши сама този проблем, защото партиите са задоволително непредставени, счита той.

„ Коалициите в това Народно заседание се разминават. Терминът „ евроатлантическа коалиция ” не е задоволително изчерпателен. Българска социалистическа партия също е партия, която поддържа участието в НАТО и Европейски Съюз ”, показа той.

„ Русия е наш комшия, тя води една война, която ние не поддържаме и би трябвало да поставяме всички старания това да спре. Ние сме на страната на Украйна, само че това не значи, че би трябвало да одобряваме всяко деяние на управлението на Украйна безрезервно - да слага условия и да въвлича цяла Европа в един по-голям спор ”, съобщи Станишев.

Станишев е роден в Херсон и показа, че неговата вуйна е станала бежанка.

„ В един спор няма почтени ”, съобщи политикът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР